de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Wie zijn de 10 grootste boksers aller tijden?

  • Geplaatst op
  • 0
Wie zijn de 10 grootste boksers aller tijden?

Wanneer je je verdiept in de bokswereld, kom je heel veel grote namen tegen. Maar welke 10 behoren op het lijstje met beste boksers aller tijden? Wij zochten het uit en zetten ze voor je op een rijtje. Lees hieronder waar de boksers bekend van zijn en in welke periode zij in de ring stonden.

Over wie de grootste boksers aller tijden zijn, kunnen de meningen flink uiteen lopen. De één is fan van Sugar Ray Robinson, de ander van Joe Frazier, net zoals dat kan zijn bij voetbalclubs. Maar dat Mohammed Ali om nummer één staat van de grootste bokser, is bijna iedereen het over eens.

Let’s get ready to rumble!

 

1.     Muhammad Ali aka Cassius Clay

Of Ali, ook wel The Greatest, de beste bokser was, valt over te twisten, maar hij is in ieder geval de meest omstreden bokser allertijden. In 1967 won hij de wereldtitel zwaargewichten. Mooi, zo’n titel, maar hij verloor hem ook weer, omdat hij drie jaar eerder bekeerde tot de Islam en zijn dienstplicht ontvluchtte door naar Vietnam te vertrekken. Na zijn wereldtitel werd hij alsnog gearresteerd en mocht hij niet meer boksen. Ali is veel in het nieuws geweest door niet alleen zijn overwinningen, maar ook door zijn luide gedrag. Sommigen zagen hem als lafaard, anderen als held.

 

2.     Mike Tyson

Michael Gerard ‘Mike’ Tyson is geboren in 1966 en was professioneel bokser van 1985 tot 2005. Hij was wereldkampioen zwaargewicht en was de jongste bokser ooit die de WBA, WBC en IBF titels in de categorie zwaargewicht behaalde. Tyson groeide op in de achterbuurten van New York en liep zijn hele jeugd op straat. Op zijn dertiende was hij al 38 keer gearresteerd. Tyson werd in 1992 veroordeeld voor verkrachting en moest zes jaar zitten. De rest van zijn leven kwam hij in aanraking met justitie, maar tussendoor behaalde hij mooie overwinningen in de bokswereld. Inmiddels is hij financieel failliet verklaard en leeft hij een teruggetrokken leven.

3.     Sugar Ray Robinson

Walker Smith Jr, oftewel Sugar Ray Robinson, werd geboren in 1921 en overleed in 1989. Hij wordt regelmatig genoemd als de grootste bokser aller tijden. Zijn bokstechnieken liepen uiteen van fluweelzacht tot snoeihard. Hij stond erom bekend dat hij uit het niets zijn tegenstander knock out kon slaan. Robinson won de nodige prijzen in de weltergewichtsklasse en de middelgewichtsklasse. Naast boksen had Robinson een restaurant in New York en begaf hij zich graag in het rijkere uitgaansleven. 

4.     Joe Frazier

Smokin’ Joe, zo werd wereldkampioen boksen Joe Frazier ook wel genoemd. Hij werd geboren in 1944 in South Carolina en stierf in januari 2011. Na drie gevechten tegen Mohamed Ali, won hij er eentje. Frazier werd wereldkampioen zwaargewicht na een gevecht met Jimmy Elis, maar verloor zijn titel tijdens een gevecht tegen George Foreman. Frazier overleed in 2011 aan leverkanker.

5.     Rocky Marciano

Rocky Marciano stond beter bekend als The Brockton Blockbuster. Hij werd geboren in 1923 in Brockton, Iowa (USA) als Rocco Francis Marchegiano. Hij overleed eind augustus 1969. Hij was de enige Amerikaanse bokser in de geschiedenis die onverslagen was toen hij voorgoed de handdoek in de ring gooide. Hij werd kampioen zwaargewicht. Helaas overleed hij vroegtijdig bij een vliegtuigongeluk.

 

6.     Joe Louis

Joseph Louis Barrow werd geboren in Alabama op 13 mei 1914 en overleed in Las Vegas in 1981. In de bokswereld droeg hij de bijnaam The Brown Bomber. Hij werd beroemd door zijn overwinningen in het zwaargewicht. Zijn bokscarrière duurde meer dan elf jaar. Op jonge leeftijd vocht hij al tegen grote namen als Prima Carnera en Max Baer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Louis als sergeant en gaf verschillende keren demonstratiewedstrijden. Na de oorlog keerde hij terug in de professionele bokswereld.  Louis stopte met boksen op 39-jarige leeftijd. Hij overleed uiteindelijk in 1981 aan een hartaanval. 

7.     Manny Pacquiao

Deze Filipijnse bokser werd geboren in 1978. Pacquiao wordt ook wel Pacman of The Destroyer genoemd. Hij is de enige professioneel bokser die wereldtitels won in vijf verschillende gewichtsklassen. In 2007 deed Pacquiao een poging om de politiek in te gaan. Dit mislukte, maar een paar jaar later werd hij gekozen tot afgevaardigde van de provincie Sarangani. In 2013 werd hij herkozen.  

8.     Sugar Ray Leonard

Deze succesvolle bokser werd vernoemd naar de zanger Ray Charles bij zijn geboorte in 1956 in North Carolina. Hij werd ook wel Boxer of the Decade genoemd gedurende de jaren 80. In de jaren 70 en 80 was Leonard de grootste bokser allertijden in verschillende gewichtsklassen. Totaal won hij 36 keer en verloor hij slechts drie wedstrijden. Hij werd wereldkampioen lichtmiddengewicht, middengewicht, lichtzwaargewicht en supermiddengewicht.  Hij was de eerste bokser die 100 miljoen dollar verdiende in de ring. 

9.     George Foreman

Geboren in 1949 in Texas was George Edward Foreman, aka Big George, een groot bokser. Hij won goud in de categorie zwaargewicht bij de Olympische Spelen in Mexico-Stad. Foreman stond bekend om zijn gebrek aan charisma en zijn stalen voorkomen. Hij werd wel vergeleken met een houthakker. Met kracht trapte hij zijn tegenstanders tegen de vloer. Jaren later werd hij juist een geliefd figuur bij de Amerikaanse boksliefhebber, vanwege zijn juist empathische houding naar het publiek. Na tien jaar van rust kwam hij terug als het oudste wereldkampioen zwaargewicht

10. Floyd Mayweather jr.

Floyd Mayweather jr. werd geboren in de Verenigde Staten op 24 februari 1977. Zijn bijnamen zijn Pretty Boy en Money. Hij won tot drie keer toe de Golden Gloves. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 won hij de bronzen medaille. Maywheater won in 2011 de wereldtitel in het weltergewicht,  maar kwam helaas ook regelmatig in het nieuws door geweldsdelicten. In september 2015 vocht hij tegen Andre Berto zijn laatste wedstrijd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »