de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Bob Marley: van legende tot een tragische dood

Bob Marley: van legende tot een tragische dood

Bob Marley hield er een hectisch leven op na. Een uniek persoon met een geweldig gevoel voor muziek kwam helaas door een wondje aan zijn teen te overlijden. Zijn principes in het geloof hebben geleid tot een tragisch einde van zijn leven.

Het leven van Bob Marley en zijn overlijden

Bob Marley, wie kent hem niet? The King of Reggae was wereldberoemd vanwege zijn unieke muziek. Hij was de persoon die reggae introduceerde aan een groter publiek, dreadlocks droeg en bovendien veel wiet rookte.  

Legendarische reggae artiest

Bob Marley is dan ook een van de meest legendarische artiesten die de wereld heeft gekend. Zijn muziek is van onschatbare waarde geweest en nog steeds genieten mensen dagelijks van zijn muziek. Helaas stierf Bob Marley al op zeer jonge leeftijd. Hij werd niet ouder dan 36 jaar.  Wat was nu eigenlijk de doodsoorzaak van Bob Marley. Waar is hij precies aan overleden? 

De dood van Bob Marley

De dood van Bob Marley in 1981 zette de wereld op zijn kop. De voorvechter van het rastageloof had talloze reggaehits gescoord, waaronder ‘Could You Be Loved’, ‘No Woman No Cry’ en ‘I Shot The Sheriff'. Hoe was het mogelijk dat zo'n jonge muzikant kwam te overlijden? Het is een vraag die veel mensen zich in die tijd hebben gesteld en nooit antwoord op hebben gekregen. De dood van Bob Marley bracht de wereldin rep en roer. 

Bob Marley leed aan huidkanker

De belangrijkste doodsoorzaak van Bob Marley was kanker. Het begon in eerste instantie met een plekje aan zijn voet, onder zijn nagel. Dit bleek huidkanker te zijn. De teen wilde hij echter niet laten amputeren aangezien dit in strijd was met zijn geloof. 

Bekeerd tot Christendom

In een later stadium breidde de kanker zich verder uit naar zijn maag, longen en hersenen. In 1980 zakte hij tijdens het joggen in elkaar, door de gevolgen van een hersentumor. De dokter vertelde hem dat hij niet langer dan 3 weken te leven had. Bij deze boodschap bekeerde Bob Marley zich tot het Christendom, waarna hij erop stond om verder op te treden. 

Laatste behandeling

Zijn laatste concert gaf hij in Pittsburgh in de Verenigde Staten. Voor de behandeling van de kanker ging hij zelfs nog naar Duitsland toe, maar dat had helaas geen succes. Uiteindelijk overleed deze Jamaicaanse legende op 11 mei 1981 te Miami. Hij is vervolgens op 21 mei 1981 middels een staatsbegrafenis in Kingston (hoofdstad van Jamaica) begraven.


Eer Bob Marley met zijn t-shirts

Om de gedachtenis van Bob Marley in ere te houden, hebben wij t-shirts laten maken met Bob Marley erop gedrukt. Daarmee krijgen we Bob Marley natuurlijk niet terug, maar heb je wel de mogelijkheid om de herinnering levend te houden.

Bob Marley is van onschatbare waarde geweest en dat is iets dat ook vandaag zeker gevierd mag worden. De dood van Bob Marley is er eentje die niet mag worden vergeten en je kunt de gedachtenis aan deze man hoog houden door een prachtig t-shirt met zijn afbeelding daarop.

Kies voor een t-shirt met Bob Marley erop waar jij je prettig in voelt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Er zit er vast en zeker eentje voor je tussen waarmee je Bob Marley in ere kunt houden. Want al is Bob Marley helaas dood, jij kunt hem laten voortleven in de keuze van je kleding. 

Vragen over Bob Marley of onze t-shirts? Plaats je reactie hieronder!

Reacties

 1. Jannet Piening Jannet Piening

  Hij had een lijfspreuk laten tatoeëren,weet iemand deze,heb een docu gezien van Bob Marley ,waarin het werd vermeld,ben het vergeten

 2. Damaris Damaris

  Mijn vader is een heel grote fan hij heeft een kast vol met platen,een mini gitaar met de foto van bob Marley erop,een grote gitaar en zelfs een tatoo op zijn rug met een portret van bob Marley en de hele tekst van een liedje. Hij zou graag nog eens in zijn leven naar Jamaica willen en ik hoop dat dat ook nog mag gebeuren.

  PS:ik ben 11 jaar

 3. Teun V Teun V

  Hij had kanker in zijn teen alleen daar is hij niet aan doodgegaan hij is later doodgegaan aan kanker in zijn hele lijf als hij vaker naar de docter ging was hij nu nog levend

 4. Shania Shania

  Mijn moeder is een grote fan van Bob marley. Dood op zo een jonge leven echt erg

 5. Roy Weber Roy Weber

  Bob Marley and the Wailers ik luister ze heel vaak prachtige teksten en muziek. Top artiest was het. Peace Bob Marley.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »