de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Bruce Lee: 10 inspirerende quotes

  • Geplaatst op
  • 0
Bruce Lee: 10 inspirerende quotes

Bruce Lee is misschien wel de meest invloedrijke acteur ooit. De Amerikaanse Hongkonger blonk niet uit op school, maar was wel erg goed in de cha-cha-cha en kungfu. Ook was hij filosoof, en deed hij een aantal inspirerende uitspraken tijdens zijn carrière. Wij hebben Lee’s 10 meest inspirerende quotes op een rijtje gezet in deze blog.

Het begin van een grote Oosterse vechtkunst-acteur

Bruce Lee werd geboren op 27 november 1940 in een Chinatown in San Francisco. Toen hij nog geen drie maanden oud was keerde hij terug naar Kowloon in Hongkong, de woonplaats van zijn familie. Hier bracht Bruce zijn jeugd door, en leerde hij boksen.
 

Na een paar jaar was Bruce steeds meer bij vechtpartijen betrokken, en keerde hij terug naar Amerika voor zijn eigen veiligheid. Na zijn studies kon hij niet doorbreken in de filmwereld, en keerde hij terug naar Hongkong waar hij in meerdere films speelde.
 

Na een aantal films toonde de Warner Brothers interesse in hem, en maakte hij samen met hen de beroemde film Enter the Dragon. Bruce overleed zes dagen voor de verschijningsdatum van deze film op 32-jarige leeftijd aan een allergische reactie op een pijnstiller.
 

1. “If you spend too much time thinking about a thing, you'll never get it done.”

Deze quote is voor de twijfelkont en in veel situaties toepasbaar. Je moet actie ondernemen om progressie te boeken, wacht niet te lang!
 

2. "I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times."

Dit is waarschijnlijk Bruce Lee’s meest beroemde quote. Bruce Lee bedoelde met deze quote dat het beter is om je te specialiseren in één ding, dan van je van alles een beetje kunt. Wat wordt jouw specialisme?
 

3. "A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at."

Tegenwoordig stellen mensen snel strenge doelen voor zichzelf. En ken je dat gevoel dat je dan keer op keer je doelen niet behaald en moet bijstellen? Denk bijvoorbeeld aan doelen in de richting van afvallen, spieren kweken of geld sparen. Onthoud deze quote van Bruce Lee dus goed. Het proberen te behalen van doelen is al vooruitgang!
 

4. “Mistakes are always forgivable, if one has the courage to admit them.”

Fouten maken is menselijk, en zijn zeker te vergeven. Als jij een fout hebt gemaakt kun je dat het beste gewoon toegeven. Wees eerlijk en volwassen en geef je fout toe, dan kunnen anderen je vergeven.
 

5. “There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you must go beyond them.”

Er bestaat geen limiet, je kunt jezelf altijd overstijgen. Volgens Bruce zijn er plateaus, en kun je altijd naar een hoger plateau klimmen. Je moet niet denken dat er een limiet is, je kunt altijd hogerop. Wat is jouw volgende plateau?

 
6. “Knowledge will give you power, but character, respect.”

Kennis is de sleutel voor veel dingen in deze wereld, en zeer krachtig. Echter levert kennis je niet zozeer respect op. Heb respect voor je medemens en deel je kennis, dan zul je worden gerespecteerd.
 

7. “If you love life, don't waste time, for time is what life is made up of.”

Elk leven duurt een bepaalde tijd, en het is aan ons de keuze wat we met die tijd doen. Je kunt de tijd goed besteden of het verspillen, maar als de tijd voorbij is kun je er niks meer aan veranderen. Als je echt van het leven houdt, moet je geen tijd verspillen, maar alle tijd benutten!
 

8. “Be happy, but never satisfied.”

Dit is een uitspraak van Bruce Lee die erg omstreden is. Bruce bedoelt ermee dat je best blij mag zijn als je iets bereikt, maar dat je nooit tevreden mag zijn. Dit vanwege het feit dat je altijd meer kunt bereiken. Als je tevreden bent stop je met dromen, terwijl er zoveel meer mogelijk is in het leven!
 

9. “It’s not what you give, it’s the way you give it.

Het gaat er niet om wat je geeft, maar om de gedachte erachter. Een kleinigheidje met een mooie boodschap doet vaak meer dan een grote gift met stiekeme bedoelingen!
 

10. “Life is wide, limitless. There is no border, no frontier.”

We kunnen doen wat we willen, en er zijn veel mogelijkheden. Er is geen limiet of grens, geniet van het leven!
 

Bruce Lee Shirts & Sweaters

Bruce Lee Shirts & Sweaters

Ben je ook zo onder de indruk van deze uitspraken van Bruce Lee? Neem dan eens een kijkje in onze Bruce Lee-collectie, met momenteel kortingen tot wel 75%!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »