de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Hoe is vechtsporter Bruce Lee overleden?

Hoe is vechtsporter Bruce Lee overleden?

Over de officiële doodsoorzaak van vechtsporter Bruce Lee is volgens sommige bronnen tot op de dag van vandaag nog niets duidelijk. Er zijn verschillende theorieën, maar is er eigenlijk al duidelijkheid? Wij gingen op onderzoek uit. Lees hier wat welke informatie we vonden.

Bruce Lee kennen we als een van de bekendste Aziatische vechtsportacteurs. Lee is een kind van Chinese ouders die woonachtig waren in Hongkong. Hij werd geboren op 27 november 1940 in een ziekenhuis in de wijk Chinatown in San Francisco. In 1973 overleed de legende, maar waaraan is niet helemaal duidelijk. Wij gingen op onderzoek uit.

Wie is Bruce Lee?

Eerst even wat achtergrondinformatie. Lees ouders waren afkomstig uit China. Lees vader was opera- en filmacteur. Op het moment van de geboorte van Lee, was hij met zijn gezin op tournee door de Verenigde Staten. De moeder van Lee was geadopteerd door Ho Kom Tong, één van de rijkste families van Hongkong.


bruclee tshirt

Lee richt zijn eigen straatbende op

Vlak na zijn geboorte gingen zijn ouders weer terug naar huis, naar de stad Hongkong. Daar groeide Lee op. De stad werd geteisterd door straatbendes. Om zich hiertegen te beschermen richtte Lee zijn eigen bende op. Het leven op straat was gevaarlijk, dus nam Lee kungfulessen.  Al op heel jonge leeftijd kwam Lee via zijn vader in aanraking met de Oosterse vechtsport kungfu. Deze sport zat hem in de vingers en hij kreeg les van grote kungfumeesters.

Kungfuleraar als bijbaan

Toch raakte hij meer en meer verstrikt in gevechten op straat en dus besloten zijn ouders hem in 1959 naar Amerika te sturen. Hij studeerde in Washington toneeldrama, filosofie en psychologie. Om zijn studies te bekostigen gaf hij kungfules. Zijn latere vrouw was één van zijn leerlingen. Lee en zijn vrouw kregen een zoon in 1965 en een dochter in 1696. Zijn zoon stierf in 1993 tijdens de opnames van de film The Crow aan een losvliegende kogel. Bruce Lee zelf speelde een aantal beroemde vechtfilms als The Big Boss (1971) en Way of the Dragon (1972). Na een conflict met de regisseur, produceerde en regisseerde hij later zijn eigen films.

Lee en cannabis

Zijn succes eiste na een aantal jaren zijn tol. Lee begon cannabis te gebruiken en werd hier ziek van. Op een dag viel hij bewusteloos neer tijdens opnames voor de film Enter the Dragon. Er werd een zwelling in zijn hersenen geconstateerd en er werd cannabis in zijn maag gevonden. Lee gaf toe dat hij die dag op cannabis had gekauwd. Van de arts kreeg hij het advies hiermee te stoppen. Hij herstelde en maakte de film af.

Lee werd niet meer wakker

Op 20 juli 1973 had Lee een afspraak met de actrice Betty Ting Pei, acteur George Lazenby en producent Raymond Chow voor een bespreking van een nieuwe film, Game of Death. Lee voelde zich die dag niet goed en tijdens een bezoek bij Pei ging hij met een pijnstiller tegen de hoofdpijn even liggen. Chow en Lazenby vertrokken alvast naar het restaurant. Na uren kwam Lee maar niet opdagen en Pei vertelde telefonisch dat ze Lee nog op bed lag en niet meer wakker te krijgen was. Een dokter werd geroepen en die bevestigde dat Lee al in coma was. In de ambulance naar het ziekenhuis in Hongkong is Lee op 32-jarige leeftijd overleden.

bruce Lee Tshirt 

Doodsoorzaak nog altijd dubieus

Hoewel artsen officieel hebben verklaard dat Lees hersenen allergisch moeten zijn geweest voor de pijnstiller, blijven er voor anderen vele vragen openstaan. Sommigen beweren dat Lee is overleden aan een vloek die op de familie zou rusten. De vloek zou veroorzaakt worden door boze geesten of demonen. Anderen zijn ervan overtuigd dat de dood van Lee het werk was van een Chinese bende, genaamd de Triaden. Als vergelding omdat Lee niet onder hun invloed had willen staan. Er gaan zelfs geruchten dat de oorzaak van Lees dood te maken had overtraining. Te hard en te veel trainen zou hem fataal zijn geworden. Drugsgebruik is ook nog genoemd. Ook dit is niet officieel bewezen. Uiteindelijk kwam Mike Stone, karatevechter, in 1985 met het verhaal dat Lee zou zijn gestorven aan een verlate reactie van een toepassing in de vechtkunst, een Dim Mak. Naar aanleiding van dat gerucht riep zijn vrouw op tot het stoppen van speculaties over haar mans dood.


Kortom: net als bij vele andere beroemdheden is de doodsoorzaak van Bruce Lee nog altijd een mysterie. Ben jij nou ook zo geïntrigeerd door deze vechtsportlegende? Kijk dan eens in onze webshop bij onze nieuwste producten met zijn opdruk. We hebben nieuwe Bruce Lee-shirts en shirts in de sale. 

 

 

Reacties

  1. Yavuz Yavuz

    Ik weet precies wat de doodsoorzaak is van b.lee en ik weet ook waarom er verschillende verhalen de ronde doen het feit is dat hij echt uitelkaar gescheurd er was niks meer van hem over naar zeggen van de dader heeft de dader die hem uitelkaar heeft gescheurd ook nog eens zijn aorta opgegeten echt verschrikkelijk de dader leeft nog en zijn verklaring van zijn motief is als volgt : hij raakte buiten zinnen door zijn toneeldrama en psychologie en filosofie en zijn geest is naar hem toegegaan en dat was de noodlottige einde van Lee naar zeggen van de dader lag zijn hele lichaam in kleine stukjes van ongeveer 13 centimeter verdeeld waar de uitelkaar verscheuring heeft plaatsgevonden de dader beweerd dat zijn geest dat gedaan heeft dus hij was daar niet in volledige hoedanigheid als ik de dader hierover hoor vertellen vind het zeer betreurenswaardig voor Lee hoe hij aan zijn einde is gekomen het moet zeer waarschijnlijk een vreselijke einde geweest zijn (de dader heeft z'n aorta opgegeten) niet te bevatten werkelijk heel erg allemaal ik doe een gebed ben een moslim voor b.lee El fatiha dat zijn ziel mag rusten ......

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »