de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Playboy: 10 bizarre feiten op rij!

  • Geplaatst op
  • 0
Playboy: 10 bizarre feiten op rij!

Opgericht in 1953, is de Playboy inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekend blad en merk. De oprichter van het blad, Hugh Hefner, overleed in 2017. Hieronder hebben wij een aantal bizarre feiten over hem en zijn blad verzameld!

 

1. Hugh Hefner was bijzonder slim

Hugh Hefner was als kleine jongen al erg slim. Hij had een IQ van maar liefst 152. Een gemiddeld mens heeft een IQ van 100, Hugh was dus hoogbegaafd. Na het halen van zijn middelbareschool-diploma besluit hij om zijn land te helpen door het leger in te gaan. Omdat Hugh slechts een mager mannetje was, werd hij achter het kantoor geplaatst.

 

Hier moest hij artikelen schrijven voor het Amerikaanse leger, dat op dat moment betrokken was bij de Tweede Wereldoorlog. Hugh ontdekte zo zijn passie: schrijven. Na de oorlog ging Hugh naar de universiteit, waar hij een bachelor in psychologie haalde en ook nog een minor in creatief schrijven volgde. Een slimme man dus!

 

2. Hugh Hefner pleegde bijna zelfmoord

Het scheelde niet veel of de Playboy had nooit bestaan. Daar moet je toch niet aan denken! Na het behalen van zijn bachelor en minor werd Hugh copywriter bij het blad Esquire. Hier had hij het niet optimaal naar zijn zin. Toen hij een salarisverhoging van 5 dollar niet kreeg nam hij ontslag.

 

Hugh liep terug naar huis, over de brug boven de Chicago-rivier. Hij had geen zin meer in het leven en het voelde voor hem alsof hij altijd bedrogen zou worden. Uiteindelijk besloot Hugh om niet te springen, maar om zijn eigen blad op te richten. Gelukkig maar!

 

3. Hugh Hefner begon de Playboy met geleend geld

Het oprichten van een blad kost veel geld. In zijn latere jaren was Hugh dan wel een bijzonder rijk man, maar voordat hij het blad oprichtte was dit absoluut niet het geval. Om toch te kunnen beginnen met het blad verkocht Hugh zelf al zijn meubelen en andere spullen van waarde. Ook kreeg hij na lang onderhandelen een lening van 600 dollar van de bank en leende hij in totaal 8.000 dollar bij familie, vrienden en investeerders.

 

4. De eerste Playboy werd 54.00 keer verkocht

54.000 verkochte exemplaren lijkt misschien wat weinig wanneer je het vergelijkt met de gemiddelde 2,6 miljoen Playboy-exemplaren die nu per nummer verkocht worden, maar dit was een gigantische prestatie. In totaal werden er 70.000 exemplaren gedrukt waarvan er dus 54.000 werden verkocht, terwijl Hugh van tevoren op slechts 23.000 verkochte exemplaren hoopte. Hugh had op een grafisch ontwerper en een typemachine na niets, maar met dit blad zette hij een seksuele revolutie in gang.

 

Het was in Amerika namelijk helemaal niet gebruikelijk dat er naaktfoto’s in bladen waren geplaatst. Maar het project werd een succes en er kwam een vervolgnummer uit. Deze werd zelfs 56.000 keer verkocht en Hugh wist dat hij goud in handen had, ondanks de vele protesten tegen zijn blad.

 

5. Hugh Hefner heeft Marilyn Monroe nooit ontmoet

Hugh kwam via een vriend in contact met een fotograaf die een fotoshoot had gemaakt met Marilyn Monroe. Hierin had zij naakt geposeerd en Playboy kon de foto’s overkopen voor een schamel bedrag van een paar honderd dollar.

 

Marilyn Monroe werd de coverstar en hoewel Hugh veel aan haar te danken heeft hebben ze elkaar nooit persoonlijk ontmoet. Marilyn overleed aan een overdosis pillen, en Hugh kocht het graf naast dat van haar om zelf begraven te worden. Hij wist dus wel degelijk dat Marilyn belangrijk was geweest voor zijn blad.

 


6. De Amerikaanse post weigerde om de Playboy te bezorgen

Omdat naakt in Amerika tegen alle normen en waarden in was, weigerde de post om de Playboy te bezorgen. Hugh vroeg een permanente vergunning aan bij de post, maar dit werd tot twee keer toe afgewezen.

 

De post gaf bij de tweede keer als reden dat het blad te ‘obsceen’ is en dat Hugh de inhoud van zijn blad maar moest aanpassen als hij wilde dat het ooit bezorgd zou worden. Hugh was woedend en sleepte de post voor de rechter vanwege censuur. En hij kreeg gelijk. De rechter oordeelde dat de post hem een vergunning moest geven.

 

7. Hugh Hefner werd gearresteerd vanwege de inhoud in de Playboy

In 1963 verschijnt er een Playboy-editie met vrij expliciete foto’s van actrice Jayne Mansfield. De politiecommissaris in Chicago vindt dit te ver gaan, en arresteert Hugh Hefner voor het verspreiden van ‘obscene beelden’. Hugh wordt voor de rechter gesleept, maar niet veroordeeld.

 

8. Playboy’s meest verkochte nummer werd meer dan 7 miljoen keer verkocht

De Playboy uit november 1972, met actrice Pam Rawlings als coverstar, is het best verkochte nummer ooit. Maar liefst 7,16 miljoen keer werd dit nummer verkocht. Zweeds model Lena Söderberg was in het midden op een grote afbeelding te vinden.

 

9. Hugh Hefner was verslaafd aan drugs en seks

In Chicago werd er een onderzoek gestart door de politie en de FBI naar Hugh’s drugsgebruik. Uiteindelijk werd Hugh’s assistente zelfs gearresteerd. Er werd 200 gram cocaïne gevonden in haar huis, die ze vermoedelijk voor Hugh en zijn vrienden had gehaald. Na hevige druk van de politie besluit ze, zonder haar baas te verraden, om zelfmoord te plegen.

 

Hugh hield dus wel van drugs, maar er werd ook veel aan seks gedaan. Er wordt gezegd dat Hugh in zijn hele leven het bed met meer dan 2.000 verschillende vrouwen heeft gedeeld. Dit gebeurde vooral in zijn Playboy Mansion in LA. Hij had hier een vrouw voor elke dag van de week en er werd ook regelmatig aan groepsseks gedaan. Er gaat bovendien een gerucht rond dat Hugh naar gay pornografie keek om in de stemming te komen.

 

 

10. Hugh Hefner is twee keer getrouwd geweest

In 1949 trouwde Hugh met zijn schoolvriendin Mildred Williams. Toen Hugh terugkwam van zijn werkzaamheden in het leger, kwam Hugh erachter dat Mildred vreemd was gegaan. Hugh noemde dit het “meest verwoestende moment van zijn leven”. Mildred voelde zich zo schuldig dat Hugh met andere vrouwen naar bed mocht. 10 jaar nadat ze getrouwd waren gingen ze weer uit elkaar. Ze hadden twee kinderen.

 

In 1989 trouwde Hugh opnieuw, dit keer met ‘Playmate of the year’ Kimberly Conrad. De twee hadden een leeftijdsverschil van maar liefst 36 jaar, en gingen in 1998 uit elkaar. Ook zij hadden twee kinderen. Hugh was overigens zelfs bijna drie keer getrouwd geweest, maar in 2011 brak Crystal Harris het huwelijk af. Vijf dagen voor de geplande trouwdatum.

 

Ben jij een enorme fan van Playboy? Neem dan eens een kijkje in onze Playboy-collectie met momenteel kortingen van 20%! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »