de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

De top 10 populairste Bob Marley nummers ooit

De top 10 populairste Bob Marley nummers ooit

Samen met zijn Jamaicaanse reggae groep The Wailers maakte Bob Marley hit na hit. In deze blog onderzoeken we wat de 10 meest beluisterde nummers van Bob Marley op Youtube zijn. Deze tien nummers zijn bij elkaar goed voor 833 miljoen views. Omgerekend is dat ongeveer 6300 jaar aan luistertijd. Wauw!

De grootste Bob Marley hits aller tijden

Waar Michael Jackson de koning van de pop is en Tupac van hiphop, is Bob Marley de absolute koning van de reggae. Over het leven van Bob Marley hebben we door de jaren heen natuurlijk al vaker geschreven. Hoe kan het ook anders. Maar wat zijn in 2017, 36 jaar na zijn dood, de meest beluisterde nummers ooit van deze muzikale legende?

 

1. Bob Marley & The Wailers - Is This Love

Met 137 miljoen plays op Youtube is dit de absolute topper van Bob Marley. Het nummer staat op het Kaya album, dat in 1978 voor het eerst in de winkel lag. Gek genoeg piekte Is This Love in het jaar van de release slechts op nummer 39 in de Nederlandse top 100.

 

2. Bob Marley & The Wailers - No Woman No Cry (Live)

Deze live-versie van No Woman No Cry, opgenomen op het Amandla Festival in Boston in 1979, is alweer 131 miljoen keer bekeken op Youtube. De tekst van het nummer gaat over de kracht van vrouwen.

 

3. Bob Marley & The Wailers - One Love / People Get Ready

Origineel was dit nummer simpelweg "One Love" getiteld. Wat niet iedereen weet is dat One Love een interpretatie bevat van People Get Ready van The Impressions, een grote hit uit de jaren 60. Kort voor het nummer op vinyl gedrukt werd, besloot Marley zijn inspiratie te eren, vandaar het tweede deel van de titel. One Love / People Get Ready is vandaag de dag 122 miljoen keer beluisterd op Youtube.

 

4. Bob Marley & The Wailers - Buffalo Soldier

Buffalo Soldier hoort bij de laatste nummers die Bob Marley ooit opnam. Ondanks dat het pas twee jaar na zijn dood uitkwam, op het album Confrontation in 1983, werd het één van zijn grootste hits ooit.

 

5. Bob Marley & The Wailers - Three Little Birds

De titel van het nummer zegt je nog niets? Don’t worry. Wacht maar tot je de tekst hoort, dan is every little thing gonna be alright. Deze absolute Bob Marley klassieker is goed voor 87 miljoen plays op Youtube.

 

6. Bob Marley & The Wailers - Redemption Song (Akoestische versie)

Deze akoestische versie van Redemption Song is opgenomen in de studio op Jamaica. Bob Marley zingt in het nummer over de bevrijding van geestelijke slavernij. In 2009 noemde de Jamaicaanse dichter Mutabaruka dit muziekstuk het belangrijkste nummer in de Jamaicaanse muziekgeschiedenis.

 

7. Bob Marley & The Wailers - Could You Be Loved

Dit bekende nummer is tegenwoordig nog steeds erg populair. In 2010 werd het nummer als afsluiting van de WK Finale gespeeld en UFC kampioen Jon Jones heeft het gebruikt als intro nummer voor één van zijn gevechten.

 

8. Bob Marley & The Wailers - Jammin’

Jammin’ betekent in Jamaica samenkomen en feestvieren. Daar houden we in Nederland ook wel van. Dit ultieme feel good nummer was dan ook een grote hit in ons land en stond vier weken lang in de hitlijsten!

 

9. Bob Marley & The Wailers - Positive Vibration

Misschien niet het bekendste nummer van Bob Marley, maar vandaag de dag wel één van zijn meest beluisterde liedjes met 36 miljoen plays op Youtube. Positive Vibration staat op het achtste studio-album van Bob Marley & The Wailers als eerste nummer op de tracklist.

 

10. Bob Marley & The Wailers - I Shot The Sheriff

Gaat dit nummer nou echt over het neerschieten van de sheriff? Maar de hulpsheriff dan weer niet? Marley zei na opname dat hij met de sheriff eigenlijk de politie bedoelde, maar bang was dat hij daar mee in de problemen zou komen. Vandaar deze cryptische oplossing.

 

Ook Style Italy is fan van Bob Marley

Bij Style Italy zijn we ook groot van Bob Marley & The Wailers. Een flink deel van de plays op Youtube zijn waarschijnlijk van ons. Ben je ook gigantisch fan van Bob Marley? Kijk dan eens in onze Bob Marley shop!

 

 

Welk nummer mis jij in deze lijst? Vertel het ons in de reacties!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »