de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Een crewneck, wat is dat eigenlijk?

  • Geplaatst op
  • 0
Een crewneck, wat is dat eigenlijk?

Wat is een crewneck? Hoe draag je zo'n shirt met een ronde hals? Lees er alles over in dit artikel!

Een crewneck bestaat al jaren, maar toch hoor je de naam niet vaak. Het is het soort shirt wat iedereen wel in zijn kast heeft hangen en waarvan je niet beseft dat het zo heet. Daarom leggen we in dit artikel uit wat een crewneck nu eigenlijk is, wat het verschil is met andere shirts en hoe je een dergelijk shirt kan dragen.

Shirts met een ronde hals

Een crewneck is een shirt of trui met een ronde hals die perfect aansluit bij de hals. Het shirt sluit dus wat hoger, waarbij de ronding van de hals gevolgd wordt. Kenmerkend voor een crewneck, is dat de stof die de hals maakt, op het shirt gemaakt is. Het is een apart stukje stof (soms geribbeld) die de hals accentueert. Dit soort shirts werden van oudsher gedragen door roeiers en daar komt de naam dan ook vandaan. Vandaag de dag wordt een crewneck daar zowel mannen als vrouwen gedragen.

Niet alle shirts met een ronde hals vallen onder de categorie crewneck. Zoals gezegd, sluit een crewneck goed aan op de hals. Daarnaast heb je ook nog een zogenaamde scoop neck, waarbij de hals wat lager uitgesneden is (komt vooral voor bij vrouwentops). Ook een ballet neck heeft een meer vrouwelijke snit aangezien daarbij ook een deel van de schouders, rug en sleutelbeen getoond wordt. Als laatste heb je dan ook nog een rolkraag. Deze lijkt veel op een crewneck, maar dan is de kraag hoger en rolt er als het ware extra stof naar buiten toe. Niet te verwarren met een coltrui overigens! Een coltrui sluit nog hoger en zit wat strakker rond de hals.

Variaties op de crewneck

Er zijn nog twee shirts die veel op een crewneck lijken. Een Henley shirt heeft een ronde kraag met twee tot vijf knoopjes. Wanneer de knoopjes allemaal dichtzitten, heb je ook een crewneck. Een andere variatie is de mock neck, waarbij de hals hoog aansluit. Het is net een coltrui maar dan zonder de extra rol in de stof.

Hoe draag je een crewneck?

Een crewneck kan op verschillende manieren gedragen worden. De shirts zijn bijvoorbeeld ideaal om onder een overhemd, vest en trui te dragen. Dat zijn de basic crewnecks die je in allerlei kleuren kan krijgen en die je casual, sportief of formeel kan dragen. Bij Style Italy hebben we crewnecks die je echt niet verstopt onder een trui! Het zijn shirts en truien met opvallende prints en die door iedereen gezien mogen worden.

 

Lees ook meer over hoe je je kleding het beste kunt wassen en hoe je eenvoudig je kledingmaat kunt berekenen wanneer je online shopt. 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »