de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Wat maakt Local Fanatic zo speciaal?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat maakt Local Fanatic zo speciaal?

Wat voor merk is Local Fanatic? Lees hier hoe het wordt gemaakt en wat je verder van Local Fanatic kunt gaan verwachten!

Local Fanatic combineert lef met stijl, oog voor ontwerp met uitdaging en exclusiviteit met gevoel voor een betere wereld. Het jonge kledingmerk is opgericht in en opereert vanuit Amsterdam, maar heeft een mondiale uitstraling en internationale ambities. Zowel op het web als in haar flagship stores te Amsterdam en Den Haag, weet het kledingmerk stilaan steeds meer vaste klanten aan zich te binden. Zelfs celebraties uit binnen- en buitenland zijn al gesignaleerd met t-shirts van Local Fanatic.

Gevoel voor mode en allure

Local Fanatic richt zich op mannen die durven te prikkelen, maar tegelijk gevoel hebben voor mode en allure. Het merk heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarbij het veel gebruikmaakt van zogeheten rhinestone en glitter, die vaak wordt bevestigd op of naast zeefdrukken. Veelal is er een associatie met iconen uit film, sport of politiek, zoals Martin Luther King of Muhammad Ali. Voor de details van de kledij hanteert het merk speciale technieken, waardoor nieuw bij Local Fanatic ook echt vernieuwend is. local fanatic

Kwaliteit van kleding

Stijl is het meest onderscheidende kenmerk voor een jong kledingmerk, kwaliteit is dé manier om mensen voor langere tijd aan zich te binden. Local Fanatic kiest daarom voor hoogwaardige textielsoorten. Het katoen van de t-shirts is op verantwoorde wijze verbouwd en geproduceerd. Het maken van de kledingstukken geschiedt onder strenge kwaliteitseisen en in een verantwoorde arbeidsomgeving. Voordat de mode van Local Fanatic de winkel ingaat of de deur uitgaat richting de klant, worden de kledingstukken nog eens aan een check onderworpen.

De uitstraling

De getalenteerde modeontwerpers van Local Fanatic proberen speelsheid in de kleding te leggen, maar tegelijkertijd ook luxe uit te stralen. Die luxe uit zich vooral in de decoraties op de kleding. Die decoraties laten de modebewuste drager van het merk opvallen. Tegelijkertijd moet een man het ook aandurven om een ontwerp van Local Fanatic te dragen.

De designs prikkelen soms, maar boeien daardoor altijd. De designers zetten in op het zogeheten transgressieve, ze bewegen over de rand van de huidige opvattingen en gaan daar soms met hun tenen wat overheen. De geheel eigen stijl van ontwerpen en handelen wordt binnen het merk ook wel ‘De Nieuwe Luxe’ genoemd.voorbeeld local fanatic

The Couture Brand

Soms mag het zelfs voor Local Fanatic nog wat prikkelender. Een tikje exclusiever. Gelimiteerder. Daarom is het Amsterdamse merk gekomen met The Couture Brand, een label waarbinnen de kleding nog iets meer edgy is – en is gelimiteerd tot een exclusieve oplage. Met The Couture Brand zet Local Fanatic weer een stapje vooruit, met in het kielzog durvende mannen die wars zijn van confectie en conservatisme.

Volgende stappen

Hoewel Local Fanatic al stevig aan de weg heeft getimmerd, realiseert het zich dat het steeds het beste beentje voor moeten blijven zetten. Daarom worden trends nauwlettend in de gaten gehouden. Talentvolle designers die over hun eigen grenzen heen durven te kijken worden aangetrokken. En steeds zal worden gekeken hoe nieuwe invulling kan worden gegeven aan de begrippen ‘stijlvol’ en ‘exclusief’. Op deze manier kan Local Fanatic nieuwe collecties blijven introduceren die stuk voor stuk uitdagen, prikkelen én verleiden.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »